dimarts, 15 de maig del 2012

Els tòxics domèstics

Analitzant la composició de les nostres deixalles, podem descobrir un progressiu augment de la toxicitat dels diferents residus domèstics.

En la majoria dels casos, es tracta de la utilització camuflada de residus procedents de processos petroquímics, etiquetats com a simples productes innocents i salvadors de la vida domèstica. Aquesta línia de productes rep el nom de tòxics domiciliaris i, més concretament, el de "química dolça". És molt comú el fet de trobar a qualsevol supermercat o botiga especialitzada infinitat de productes d'aquesta mena: netejadors per a la llar, materials per fer bricolatge, insecticides, articles de papereria, pintures,... Però paradoxalment, una vegada s'han utilitzat, les restes i els envasos degraden el medi ambient i posen en perill la nostra salut.

Per tal d'evitar la degradació del nostre medi i la nostra salut, podem buscar i triar solucions alternatives que siguen més respectuoses i saludables, ja que d'aquesta manera eliminarem el focus de contaminació a tres nivells: en el procés de producció; en l'ús domèstic i en els residus resultants, la majoria d'ells, tòxics i potencialment perillosos.


La comissió ecològica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada